Programul Teatrului Excelsior în Stagiunea 2022-2023. Spectacole de Teatru pentru Copii și Părinți

Programul Teatrului Excelsior în Stagiunea 2022-2023. Spectacole de Teatru pentru Copii și Părinți

Prin participarea la spectacole de teatru, copiii vor avea parte de o experiență unică și benefică în ceea ce privește dezvoltarea lor, îmbunătățindu-și abilitățile de comunicare, imaginația, concentrarea și atenția. Cu timpul, aceștia ar putea fi interesați să afle mai multe despre poveștile expuse pe scenă, să învețe cum să cânte melodiile pe care le-au auzit într-un musical sau să creeze costume pentru personajul lor preferat.

 

Teatru pentru copii și adolescenți

Teatrul Excelsior în Stagiunea 2022-2023 include numeroase piese de teatru potrivite pentru copii, precum „Aventuri în Ținutul Florilor” sau „Arlecchino şi pierdutele iubiri”.  Teatrul Excelsior este singurul teatru din Bucureşti care are înscris în statut faptul că este adresat atât copiilor, cât şi adolescenţilor. „Rolul unui teatru pentru copii și adolescenți este acela de a câștiga generația de astăzi de partea noastră! Iar pentru acest lucru, trebuie neapărat să gândim spectacole adaptate ritmului lor, spectacole în care să folosim tehnologia, valorile lor. Totodată, ne dorim să le prezentăm și valorile pe care România le-a certificat în timp. Teatrul Excelsior dorește să fie un liant între generații.”, spune Adrian Găzdaru, manager al Teatrului.

 

Programul Teatrului Excelsior Decembrie 2022 - Spectacole pentru copii

  • Adresă: Str. Academiei 28, sector 1 - Bucureşti
  • Telefon: +4021 3159720
  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • Bilete disponibile aici: https://teatrul-excelsior.ro/program/

 

11 DECEMBRIE

Jucării pierdute

Teatru_Jucrii_pierdute Programul Teatrului Excelsior în Stagiunea 2022-2023. Spectacole de Teatru pentru Copii și Părinți

Vârsta 4+, 1h

11:00 Sala Studio

Spectacolul Jucării pierdute este o aventură unică. Pentru că Magda uită să se joace frumos cu jucăriile, acestea hotărăsc să „evadeze” din camera ei, în căutarea unui alt copil. Planul propus de Colonelul Piesă le poartă pe cele şase jucării prin aventuri spectaculoase în care cei şase prieteni dau dovadă de curaj, sinceritate și loialitate. Lipsa jucăriilor preferate o face pe fetiţă să regrete modul în care s-a purtat cu ele. Atunci când jucăriile decid să se întoarcă la Magda, au parte de o surpriză de proporții. Își va recupera Magda jucăriile sau acestea își vor găsi un alt copil? Ce rol are câinele Patrocle în această poveste? Sunt întrebări la care vom afla răspunsul doar în Jucării pierdute.

 

14 DECEMBRIE

Aventuri în Ținutul Florilor

Teatru_inutul_Florilor Programul Teatrului Excelsior în Stagiunea 2022-2023. Spectacole de Teatru pentru Copii și Părinți

Vârsta: 6+, 1 h 20 min

10:00 Sala „Ion Lucian”

Regizoarea Ilinca Stihi a pornit într-o incursiune inedită în opera lui Hans Christian Andersen, mixând două dintre cele mai cunoscute poveşti ale acestui autor: Hainele noi ale Împăratului şi Porcarul şi Prinţesa, rezultatul fiind un spectacol plin de culoare, umor şi efecte speciale. Copiii sunt purtaţi într-o miraculoasă lume a florilor, unde Prinţesei Deea i-a venit timpul să-şi aleagă ursitul. Pentru mâna ei se luptă încă junele Mugurel şi impozantul Prinţ Crin. La aventură participă un cuplu – Cioara şi Ariciul, detectivi de meserie, care încearcă să afle care este alesul prinţesei. Timpul trece şi toamna ameninţă ţinutul florilor. Deea, Panseluţa, Albinuţa, Libelula şi Bondarul fug din calea vântului rece, însă Zâna Toamnei le vine în ajutor şi îi ia sub aripile sale protectoare. Oare își va găsi Prințesa alesul?

 

15 DECEMBRIE

Prâslea cel voinic și merele de aur

Teatru_Prslea Programul Teatrului Excelsior în Stagiunea 2022-2023. Spectacole de Teatru pentru Copii și Părinți

Vârsta: 5+, 60 min

10:00 Sala „Ion Lucian”

Prâslea cel voinic și merele de aur spune povestea unui împărat, a celor trei feciori ai săi și a copacului cu mere de aur. O poveste fantastică cu zmei și Ilene Cosânzene, în care lupta dintre Bine și Rău devine una pe viață și pe moarte. Regizorul Eduard Petru Jighirgiu a suflat pulberea timpului așternută peste minunatul basm scris de Petre Ispirescu și i-a revigorat sensurile într-o versiune scenică plină de umor și fantezie.

 

Arlecchino şi pierdutele iubiri

Teatru_Arlecchino Programul Teatrului Excelsior în Stagiunea 2022-2023. Spectacole de Teatru pentru Copii și Părinți

Vârsta: 12+, 1 h 35 min

19:00 Sala „Ion Lucian”

Spectacolul Arlecchino şi pierdutele iubiri are un început shakespearian: doi tineri se iubesc în secret. Pentru a-i păcăli pe părinții care se împotriveau, se hotărăsc să apeleze la o licoare care simulează moartea celui care o bea. În felul acesta, au timp să își organizeze fuga. Dar calcularea greșită a timpilor și stângăcia servitorilor generează o noapte plină de încurcături și șotii. Vor fi capabili să facă față acestor provocări?

 

16 DECEMBRIE

Familia Addams

Teatru_Familia_Addams Programul Teatrului Excelsior în Stagiunea 2022-2023. Spectacole de Teatru pentru Copii și Părinți

Vârsta: 12+, 2 h 30 min

19:00 Sala „Ion Lucian”

Excentrica familie, într-o adaptare muzicală originală, se confruntă cu o imensă provocare: Gomez și Morticia au parte de „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede). Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală” și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o întorsătură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va confrunta cele două familii cu limitele (a)normalității și cu rezistența în fața schimbării.

 

18 DECEMBRIE

Prâslea cel voinic și merele de aur

Vârsta: 5+, 60 min

11:00 Sala „Ion Lucian”

 

20 DECEMBRIE

Aventuri în Ținutul Florilor

Vârsta: 6+, 1 h 20 min

10:00 Sala „Ion Lucian”